7.5.2022

klo 12-14.30

Zen Out Studio: Grandalantie 2 D 52, 02400 Kirkkonummi

Hinta: 1.5.2022 mennessä 35e, sen jälkeen 40e.

Puun elementti vapaasti tanssien ja akupunktiohoito

Kevät on kiinalaisessa lääketieteessä puun elementin aikaa. Luonto herää ja alkaa versota uutta elämää, lämpö ja liike lisääntyvät, purot alkavat virrata solisten, kosket kuohuta ja kevättuuli tuivertaa. Joka puolella syntyy ja kasvaa jotain uutta. Samalla kevät vaikuttaa myös meihin ihmisiin.

Puun elementti syntyy vedestä, joka ravitsee sitä. Se työntää juurensa syvälle maan elementtiin, kasvaa ja kurottaa kohti aurinkoa – tulta. Se toimii näin akselina veden ja tulen välillä.

Puun elementti – kuten jokainen viidestä elementistä – ilmenee jokaisessa ihmisessä ja kaikkialla ympäröivässä maailmankaikkeudessa. Viiden elementin teorian avulla voimme paremmin käsitteellistää ja ymmärtää maailmaa ja paikkaamme siinä.

Se auttaa myös ymmärtämään Qi:n, eli elämänvoiman liikkeitä ja muutoksia sekä erilaisten asioiden ja ilmiöiden suhteita toisiinsa.

Tässä työpajassa sukellamme tanssin ja luovan liikkeen keinoin syvälle puun elementtiin, sen eri aspekteihin ja ilmenemismuotoihin.

Kerron tanssin aikana puun elementin ominaisuuksista, joihin juuri sillä hetkellä voit syventyä enemmän ja kokeilla, miten voisit ilmentää niitä tanssien. Lopussa saat levätä lämpimässä peiton alla, kun laitan jokaiselle osallistujalle puun elementtiä tasapainottavat ja Qi:n virtausta edistävät akupunktioneulat loppurentoutuksen ajaksi.

Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta ja sopii kaikille tietyin rajoituksin*. Tanssiessa liikumme itsellemme luontaisimmalla tavalla, eli juuri niin kuin sillä hetkellä tuntuu hyvältä ja kutsuvalta – kaikki liike, tunteet ja tunteiden ilmaisut ovat sallittuja ja tervetulleita, kunhan se tapahtuu toiset huomioiden ja jokaisen omaa tilaa kunnioittaen.

Joku saattaa pyöriä öristen lattialla, toinen liidellä vauhdilla ympäriinsä ja kolmas heijata vaan hiljaa paikoillaan, mutta kaikelle tälle on tilaa. Tarkoitus on uppoutua, nauttia ja antaa mennä. Tanssi tapahtuu pääasiassa silmät suljettuina, joten saat keskittyä vain ja ainoastaan itseesi ja omiin tuntemuksiisi. Tässä ei ole oikeaa, eikä väärää tapaa, emmekä arvostele toisia (tai itsejämme 😉).

Tunteita saattaa nousta pintaan sekä tunnin aikana, että myös sen jälkeen.
Tanssiessa voi tulla kuuma ja hoidon aikana viileä, joten kannattaa pukeutua kevyesti, mutta ottaa mukaan myös jotain lämmintä. Vilttejä ja joogamattoja löytyy studiolta.

Olisi myös hyvä, jos voisit viettää loppupäivän oman olotilan mukaisesti. Akupunktion jälkeen saattaa olo olla joskus väsynyt ja vähän pöpperöinen. Hoito jatkuu vielä neulojen poisottamisen jälkeenkin.

Lopuksi on tarjolla yrttiteetä ja saat halutessasi nostaa jumalatarkortin tälle keväälle.

Tervetuloa vapautumaan ja nauttimaan! 💚

Iida-Lea Kainulainen
Akupunktio Puu

*)Jos olet raskaana tai sinulla on jokin sairaus, kuten epilepsia, syöpä tms., niin ota minuun yhteyttä etukäteen. Muilta osin voit osallistua tunnille omien voimien ja jaksamisen mukaan, mutta akupunktion suhteen täytyy hoitoa mahdollisesti soveltaa tai jättää se kokonaan tekemättä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: