Kuka minä olen?

Opinnot

  • Helsingin Neijing-koulu 2004 – 2007
  • Kiinalaisen Lääketieteen Akatemia 2018 – 2021
  • Jalkaterapeutti (AMK) 2008

Kiinalaisen Lääketieteen Akatemia on Suomen laajin kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion koulutus, joka täyttää kiinalaisen lääketieteen Euroopan kattojärjestön ETCMA:n asettamat koulutuskriteerit.

Kuulun myös Finnacun terapeuttirekisteriin: https://finnacu.fi/terapeuttirekisteri/

Minun tarinani

Tieni kiinalaisen lääketieteen parissa alkoi vuonna 2004, jolloin olin elämässäni ihan täysin pohjalla…ja merkillisten sattumusten seurauksena päädyin aloittamaan opinnot Helsingin Neijing-koulussa. Ryhmän nimi oli Ming Dao – Kohtalon tie ja ainakin omalla kohdalla, se piti todella paikkansa.

Opin meditoimaan, valo elämässäni alkoi lisääntyä ja aloin tutkia itseäni ja omaa paikkaani maailmassa.

Opiskelin lopulta myös jalkaterapeutiksi, koska piti olla joku ns. kunnon koulutus. En kuitenkaan alkanut tehdä työtä jalkaterapeuttina, koska se ei ole koskaan tuntunut ainakaan sellaisenaan ihan omalta jutulta. Tosin eivät opiskelut silti hukkaan menneet, sillä opin paljon asioita, joita voin hyödyntää hyvin nykyisessä työssäni.

Vuosikausia elämä heitteli sinne sun tänne, asuin monessa eri paikassa, tein keikkatöitä lasten ja kehitysvammaisten parissa, tutustuin erilaisiin ihmisiin, matkustelin, etsin itseäni ja sisäistä rauhaa. Olin edelleen aika tuuliajolla elämässäni.

Näinä vuosina tein akupunktiohoitoja eniten itselleni, mutta paljon myös ystäville, tutuille ja tuttujen tutuille. Vaikka hoidoista oli yleensä apua, epäilin silti jatkuvasti itseäni. Pelkäsin, etten ehkä sittenkään ole tarpeeksi hyvä.

Muutin Hirvensalmelle vuonna 2012 ja tuolloin päätin sitten lopettaa akupunktiohoitojen tekemisen toistaiseksi, koska olin niin epävarma omien kykyjeni ja itsenikin suhteen. Päätin mielessäni, että jollei joku tule ovelle koputtamaan ja kysymään minulta suoraa, niin en tee hoitoja lainkaan, enkä edes kerro kenellekään, että olen opiskellut alaa.

Tästä mitään tietämättä, hyvä ystäväni ja tuleva kämppikseni oli maininnut tulevalle vuokranantajallemme, että osaan tehdä akupunktiohoitoja. Vuokranantaja oli kertonut tästä eteenpäin ja sana oli kiirinyt sillä seurauksella, että jo heti ensimmäisenä päivänä ovelleni kirjaimellisesti koputettiin ja kysyttiin akupunktiota…

Samaan aikaan päätin myös alkaa kohtaamaan omia pelkojani, epävarmuuksiani ja häpeää, joiden olin jo niin pitkään antanut rajoittaa itseäni ja elämäni alkoi vihdoin saada ihan uusia ulottuvuuksia.

Vuonna 2017 koin ihan hurjan valon, rakkauden ja ykseyden kokemuksen, joka tipautti minut polvilleen – niin henkisesti kuin fyysisestikin – ja tajusin sillä hetkellä olevani juuri siinä, missä minun kuuluukin olla. Kaikki oli hyvin; niin kuin oli aina ollutkin.

Yhtäkkiä tiesin täsmälleen, mihin suuntaan lähteä. Elämä aukeni ja selkiytyi taas ihan uudella tavalla ja kaikki muuttui – tai oikeammin sanottuna se, miten elämän näin ja koin, muuttui.

Pari viikkoa sen jälkeen hain opiskelemaan juuri perustettuun Kiinalaisen Lääketieteen Akatemiaan, josta valmistuin keväällä 2021. Perustin toiminimen 2020 helmikuussa ja siitä lähtien olen vastaanottanut asiakkaita Kirkkonummella. Lokakuun alussa aloin työskennellä myös Helsingissä Sofianovan lääkäriasemalla, jossa työskentelin 2021 kesäkuun loppuun. Keväällä 2021 aloin ottaa asiakkaita vastaan Joogakoulu Shantin tiloissa Helsingin Töölössä.

Samalla, kun kuljen tietä, jonka tunnen sydämessäni tosi vahvasti juuri oikeaksi ja saan jatkuvasti vahvistuksia siitä, joudun edelleen ajoittain kohtaamaan oman epätäydellisyyteni, pelkoni ja epävarmuuteni. Nyt minulla on kuitenkin syvältä sisimmästäni nouseva varmuus ja rakkaus, yhteys itseeni ja maailmankaikkeuteen. Se antaa ihan suunnattomasti luottamusta, rohkeutta ja voimaa.

En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mihin elämä minua vielä vie, mutta tiedän olevani oikealla tiellä. Juuri nyt. Ja se riittää. ❤

%d bloggaajaa tykkää tästä: